Go Back Up
  • Dager
  • Timer
  • Minutter
  • Sekunder

Startet 2006 Beitostølen • Bergen

Om Beatlesfestivalen

Av Beatlesfans for Beatlesfans
  • Dager
  • Timer
  • Minutter
  • Sekunder

Startet 2006 Beitostølen • Bergen

Om Beatles-
festivalen

Av Beatlesfans for Beatlesfans

"Beatlesfestivalen er det gøyeste du kan være med på med buksene på!"

"Gleder meg til neste års festival 😃 "

"Engasjert, kunnskapsrik og underholdene!"

"Glimrende intervju av Bård, informativt og rørende!"

"Gøy å høre på et ekte tidsvitne!"


Business Owner

"Topp👍👍👍 "

"Alltid kjekt å høre Friis og Kristensen, gleder meg til ny samtale neste år!"

"Festivalens høydepunkt. Flere slike innslag!"

"Mer av dette. Dag Inge er en fantastisk foreleser!"

"Flott med Bergen, og fint at det meste foregår på en plass!"
Eivind Rølles 862 x 940

Beitostølen 2006 – 2024 Bergen

Startet i 2006

Arrangeres for tredje år på rad i Bergen

Den tradisjonsrike Beatlesfestivalen arrangeres for tredje år på rad i Bergen, etter å ha flyttet fra Beitostølen til Bergen i 2022. I dagene fredag 4. til søndag 6. oktober vil Vestlandets hovedstad bli preget av musikken til tidenes mest betydningsfulle band, The Beatles. Det blir konserter, foredrag, quiz, platemesse og mye mer i løpet av festivalen. Festivalen på Beitostølen har ekspandert voldsomt siden den ble arrangert for første da Terje Steinsrud startet den opp i 2006 sammen med Eivind Rølles og hans band, The Fabulous Couldhavebeens. Rølles hadde fortalt Paul McCartney at bandet hans spilte mange Beatles-sanger hvorpå Paul repliserte: Det gjør mitt band også!

Allerede første året kom det ca 400 tilreisende til Beitostølen. Blant norske artister som har opptrådt på Beatlesfestivalen opp igjennom årene kan vi nevne Tor Endresen, Viggo Sandvik, Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og Trond Granlund.  

Foto: Terje Steinsrud

Next Section
Norwegian Beatles 862 x 940
Tidsvitner fra den indre sirkelen

Også tidsvitner fra kretsen rundt The Beatles har gjestet festivalen, slik som fanklubbsekretær Freda Kelly og filmprodusent Tony Bramwell, for ikke å nevne han som var Beatles’ trommeslager i to år før Ringo, Pete Best, alle tre fra Liverpool. 

Andre foredragsholdere har vært Eirik Wangberg som produserte McCartneys «Ram» album, Staffan Olander som har samarbeidet mye med Beatlesprodusent George Martin, kunstner Jeff Cummins og den kjente Beatles-forfatteren Mark Lewisohn. 

Flere internasjonale band har også gjestet Beatlesfestivalen opp gjennom årene, blant andre Pete Best Band, The Shakers, Hamburg Beat, Help, The Blue Meanies og Cavern Beatles! I tillegg har flere norske tribute-band deltatt, de mest kjente blant disse er Det Betales og The Norwegian Beatles, begge med god erfaring fra Beatlesfestivaler verden over. Bergensbandene Revolver og Nowhere Men er også blant dem som har spilt på festivalen. 

Foto: Terje Steinsrud

Next Section
Gary Owen 862 x 940

Den levende “Beatles Jukebox”

Gary Owen

Gary gjenskaper magien til både Beatles' hits og skjulte skatter.

Han er kjent for sin utrolige evne til å spille "de vanlige sangene", men også for å dykke ned i obskure B-sider og uutgitte perler.

Beatlesfestivalen har sett Gary som en fast gjest siden 2014. Der har han fått tilnavnet ”Beatles Jukebox" for sin evne til å trekke frem akkurat den sangen du lengter etter. Med sin 12-strengs gitar og smittende entusiasme, serverer han en perfekt blanding av musikk, trivia og historier fra Beatles-universet.

Gary er mer enn bare en musiker, han er en levende legende i Beatles-fankulturen. Hans engasjement, talent og kunnskap inspirerer generasjoner av fans til å fortsette å elske denne tidløse musikken.

Forbered deg på en reise gjennom Beatles-universet når du opplever Gary live. Du vil bli trollbundet av hans musikalske dyktighet, smittende energi og dype kjærlighet til Fab Four.

Foto: Vemund Grimstad

Next Section
Foto: Vemund Grimstad og Trond Blindheim

Er du klar for å bli med på årets festival?

Ikke nøl. Du vil bare angre når det er utsolgt!