Go Back Up
  • Dager
  • Timer
  • Minutter
  • Sekunder

4. - 6. oktober, 2024 Grand Hotel Terminus • Bergen

Beatlesfestivalen

Freda Kelly • Help • Nowhere Men • Helge Haugland • Opportunity Knocks • Dag Inge Fjeld • Audun Molde • Thorstein Selvik • Jenny Syse • Atle Nielsen
  • Dager
  • Timer
  • Minutter
  • Sekunder

4. - 6. oktober, 2024 Grand Terminus Hotel • Bergen

Beatles-
festivalen

Freda Kelly • Help • Nowhere Men • Helge Haugland • Opportunity Knocks • Audun Molde • Thorstein Selvik • Jenny Syse • Dag Inge Fjeld

Et av Europas beste Beatles tribute band

HELP

Gjør deg klar for en Beatlesfest du sent vil glemme!

Help! A Beatles Tribute, anerkjent som et av de mest autentiske Beatles-tributtbåndene, er tilbake på Beatlesfestivalen i Bergen! Gjenopplev magien fra 60-tallet med et forrykende show fylt med ikoniske hits og energisk fremføring.

Dette er mer enn bare en konsert, det er en hyllest til The Fab Four. Hør alle dine favorittlåter, fra "Help!" og "Hey Jude" til "Yesterday" og "Let It Be", fremført med presisjon og lidenskap.

Foto: HELP

Next Section

The Beatles' legendariske supersektretær

FREDA KELLY

Freda Kelly: Beatles-sekretæren forteller sin historie

Freda Kelly var ikke bare sekretær for The Beatles og manageren Brian Epstein – hun var også president i bandets offisielle fanklubb! Hun var tett på gutta i bandet gjennom deres utrolige reise fra lokal suksess til verdensberømmelse, og videre gjennom oppløsningen av gruppen.

Freda kommer til Betlesfestivalen for å fortelle om sine over ti år med The Beatles. Dette unike møtet er en sjanse til å få et innblikk i en av musikkhistoriens største eventyr, sett gjennom øynene til en person som hadde en helt spesiell rolle i The Beatles' indre sirkel.

Hvordan var det å være del av et av de viktigste popkulturelle fenomenene noensinne. Freda forteller om sine helt egne opplevelser og forhold til medlemmene i bandet.

Foto: Freda Kelly

I want you
Next Section

"Beatlesfestivalen er det gøyeste du kan være med på med buksene på!"

"Gleder meg til neste års festival 😃 "

"Engasjert, kunnskapsrik og underholdene!"

"Glimrende intervju av Bård, informativt og rørende!"

"Gøy å høre på et ekte tidsvitne!"


Business Owner

"Topp👍👍👍 "

"Alltid kjekt å høre Friis og Kristensen, gleder meg til ny samtale neste år!"

"Festivalens høydepunkt. Flere slike innslag!"

"Mer av dette. Dag Inge er en fantastisk foreleser!"

"Flott med Bergen, og fint at det meste foregår på en plass!"
Nowhere Men 862 x 940

VESTLANDETS BESTE BEATLES-COVERBAND

Nowhere Men

Spiller A Hard Day's Night fra start til slutt, og The Beatles fra 1967-1970

Nowhere Men feirer 60-årsjubileet for The Beatles ikoniske album A Hard Day's Night på årets Beatlesfestival!

I 20 år har Nowhere Men trollbundet publikum med sitt råe og energiske hyllest til The Beatles. De gjenoppliver magien fra bandets spede begynnelse, men mestrer også låter fra alle perioder. På Beatlesfestivalen tar de oss imidlertid med på en enestående reise gjennom A Hard Day's Night fra start til slutt, og The Beatles fra 1967-1970!

Gjør deg klar for tette harmonier, gnistrende samspill og en uforglemmelig hyllest til et av musikkhistoriens mest elskede album. Nowhere Men er intet mindre enn vestlandets beste Beatles-coverband. De garanterer en musikalsk tidsreise du sent vil glemme!

Foto: Vemund Grimstad

Next Section
Helge Haugland 862 x 940-1

Nowhere Man

Helge Haugland

Helge gjenskaper magien til Beatles' hits og sololåter fra Fab Four.

Helge Hauglands musikalske reise begynte med et skjellsettende møte med The Beatles. Denne gnisten har tent en flamme som har brent i tre tiår, og resultert i en rik karriere som musiker. Etter noen år som musiker i Belgia kom han hjem og har bidratt til Bergens musikkmiljø gjennom en rekke band og artister. I år tar han scenen under Beatlesfestivalen som vokalist og bassist i Nowhere Men, og byr på en hyllest til sine musikalske helter.

Haugland er en mester på flere instrumenter, inkludert trommer, piano, bass og gitar. i Amundsen Bar vil han fokusere på sistnevnte, og fremføre kjente og kjære Beatleslåter, i tillegg til soloverk fra bandmedlemmene. Hans dype forståelse av Beatles' musikk, kombinert med sin instrumentale dyktighet, lover en uforglemmelig opplevelse for alle fans.

Foto: Helge Haugland

Next Section
Gary Owen 862 x 940

Den levende “Beatles Jukebox”

Gary Owen

Gary gjenskaper magien til både Beatles' hits og skjulte skatter.

Han er kjent for sin utrolige evne til å spille "de vanlige sangene", men også for å dykke ned i obskure B-sider og uutgitte perler.

Beatlesfestivalen har sett Gary som en fast gjest siden 2014. Der har han fått tilnavnet ”Beatles Jukebox" for sin evne til å trekke frem akkurat den sangen du lengter etter. Med sin 12-strengs gitar og smittende entusiasme, serverer han en perfekt blanding av musikk, trivia og historier fra Beatles-universet.

Gary er mer enn bare en musiker, han er en levende legende i Beatles-fankulturen. Hans engasjement, talent og kunnskap inspirerer generasjoner av fans til å fortsette å elske denne tidløse musikken.

Forbered deg på en reise gjennom Beatles-universet når du opplever Gary live. Du vil bli trollbundet av hans musikalske dyktighet, smittende energi og dype kjærlighet til Fab Four.

Foto: Vemund Grimstad

Next Section
Opportunity Knocks 2 862 x 940

TALENTIADEN PÅ BEATLESFESTIVALEN

Opportunity Knocks

Hvem er klar til å følge i fotsporene til de største?

Se bandene som er med på "Opportunity Knocks" på årets Beatlesfestival i Bergen! Dette er den yngre gardes sjanse til å skinne på scenen og vise seg frem foran et engasjert publikum. Du får se unge, talentfulle band som tør å ta steget opp og ut i rampelyset. De er inspirert av klassisk rock, pop, eller har en helt unik stil – og de klør etter å spille Beatles-låter!

Den ultimate premien venter: Vinneren av "Opportunity Knocks" får æren av å opptre live sammen med det anerkjente Beatles-coverbandet Nowhere Men på festivalens store finaledag. Vi venter spent på å høre fra de nye stjerneskuddene!

Next Section
Atle Nielsen 862 x 940

En heltdyrker med mange talenter

Atle Nielsen

Årets konfransiér, quizmaster og intervjuer!

I år er det den legendariske Atle Nielsen som tar over rollen som konfransier, quizmaster og intervjuer på Betalesfestivalen i Bergen!

Gled deg til en kveld med humor, musikk og engasjerende samtaler, ledet av en mann med en unik evne til å skape god stemning. Nielsen er en erfaren programleder med 38 års fartstid i bransjen, og har ledet alt fra Nitimen på NRK til Champions League-sendinger på TV3.

Men Nielsen er mer enn bare en programleder. Han er en forfatter med over 30 bøker på samvittigheten, en habil sanger og gitarist i det litt sjenerte rockebandet Atle & The Athletes, og selvfølgelig en stor Beatlesfan. 

Foto: Atle Nielsen

Next Section
Dag Inge Fjeld 862 x 940

Beatlesåret 1964

DAG INGE FJELD

9. februar 1964 – en merkedag i verdenshistorien!

The Beatles opptrådte på Ed Sullivan show i USA, og forandret utviklingen av musikk, mote, og store deler av næringslivet. En ny verdensorden ble innledet.

Dag Inge Fjeld fortsetter sin gjennomgang av The Beatles' jubileumsår, og viser hvilke underliggende historier av flaks, standhaftighet, viral markedsføring, endringer i medieøkonomien og nettverksbygging som gjorde at året ble så dominert av de fabelaktige fire.

Dag Inges foredrag har virkelig satt en høy standard for hva vi kan forvente av kvalitetsinnhold på vår årlige festival. Publikums respons er unison; dette var ikke bare en god start på dagen, men et absolutt høydepunkt! Hans evne til å formidle komplekse temaer på en engasjerende måte løftet presentasjonen fra subjektive meninger til solid vitenskap. Kommentarer som "outstanding" og "festivalens høydepunkt" pepper samtalen blant tilhørerne, og mange uttrykker et sterkt ønske om å se mer av Dag Inge i fremtiden.

Foto: Trond Blindheim

Next Section
Audun Molde 862 x 940

Musikkviter, forfatter og foreleser

AUDUN MOLDE

Ønsker du dypere innsikt i musikkbransjen og dens påvirkning av samfunnet? Da trenger du Audun Molde!

I år kommer han til Betales festivalen med hele to interessante foredrag.

Bli med til Pauls gård i Skottland!
De fleste fans vet at Paul har en avsidesliggende gård i Skottland, hvor han oppholdt seg mye på 70- og 80-tallet. Men hvor mange har vært der selv? Audun Molde forteller om hva som skjedde da han dro på pilegrimsferd til Kintyre for å gå i Paul og Lindas fotspor.

Hør hvordan George brukte favoritt-akkorden sin
Bli med på et musikalsk dypdykk inn i George Harrisons låtskriver-verden! Audun Molde har skrevet blant annet «POP. En historie» og «Akkordboka», og jobber til daglig med utdanning av låtskrivere, produsenter og musikere. Han holdt dette foredraget på Liverpool Hope University sitt internasjonale Beatles-symposium i mars 2023, og nå er det Beatlesfestivalen sin tur.

Foto: Caroline Roka

Next Section
Thorstein Selvik 862 x 940

Finanshippie • Deadhead • Listemaker

THORSTEIN SELVIK

Listomania-debatten 2003-2020. Revisited

Det er litt over tyve år siden finansmannen Thorstein Selvik satt fyr på Etter Børs-spaltene i Dagens Næringsliv med vitenskaplige rangeringer av tidenes viktigste rockealbum, enkeltlåter, coverlåter mm. Selviks prosjekt handlet om å lage rangeringer som ikke var basert på "rene kommersielle interesser, som forvirrer og skaper historieløshet." Selvik & Co utfordret kommentator-hegemoniet og debatten raste hvert år fra 2003 til 2020. Ikke bare i Dagens Næringsliv, men også langt inn i Stortinget, NRK og en mengde med aviser. Det kom trusler, utskjelling - og skryt.

Ikke overraskende var låter og album fra The Beatles i toppen av de fleste lister. Er det fremdeles slik? Står listene seg, etter tyve år med en intens "due diligence" av metode og skarp kritikk av den bergenske selvtilliten som preget prosjektet?

Foto: Thorstein Selvik

Next Section
Jenny Syse 862 x 940

Snakker The Beatles til en jente på 23 år i 2024?

JENNY SYSE

Et skråblikk på det å være "flasket opp" på The Beatles i vår tid

Jenny Syse har vokst opp med en far som har et lidenskapelig forhold til The Beatles. Man kunne jo da frykte at unge Jenny kom i en slags opposisjon, og ble opptatt av noen helt artister. Men nei. Jenny på 23 år er også blitt en lidenskapelig fan av de fabelaktige fire. Heldigvis er det flere som henne. Hva er det ved The Beatles som gjør at unge jenter også i vår tid blir begeistret?

Jenny er til daglig student og innvalgt i Oslo bystyre for Høyre.

Foto: Jenny Syse

Next Section
BeatlesQuiz 862 x 940

For fans av alle aldre og kunnskapsnivåer

BEATLESQUIZ

Er du klar til å teste din Beatles-kunnskap?

Bli med på vår morsomme og engasjerende BeatlesQuiz under Beatlesfestivalen i Bergen! Dette er en fantastisk mulighet for fans av alle aldre og kunnskapsnivåer til å vise hva de vet om "Fab Four".

Årets BeatlesQuiz er laget for å underholde både hardbarkede entusiaster og nye oppdagere av bandets musikk. Med en variert blanding av spørsmål, fra enkle og morsomme til mer utfordrende, er det noe for enhver smak. Dette er din sjanse til å skinne, enten du er en ekspert eller bare har en flyktig kjærlighet for Beatles.

Quizen finner sted i et avslappet og tjomslig miljø, hvor du kan delta alene eller danne et lag med venner og andre. Ikke bare får du testet din kunnskap, men du får også muligheten til å lære nye, spennende fakta om et av verdens mest elskede band.

Flotte premier venter på de med de skarpeste svarene

Next Section
Platemarked og Salgsboder 862 x 940

The Beatles OG Mye mer

PLATEMARKED & SALGSBODER

Finn sjeldne plater og samleobjekter.

Gå på skattejakt blant boder fylt med vinyl, CD-er, memorabilia og andre skatter fra Beatles-universet. Du kan finne alt fra førsteopplag til obskure liveopptak og kanskje til og med den perfekte gaven til den ultimate Beatles-fansen.

Skaff deg den manglende platen i samlingen din, eller oppdag en ny favoritt du ikke visste eksisterte. Med et bredt utvalg av boder og selgere er det noe for enhver smak og budsjett.

Sug inn den deilige følelsen av å bla gjennom plater og samlebokser du ikke har sett før. Området er mer enn bare en handelsplass - det er et samlingspunkt for alle Beatles-fans. Her kan du mingle med likesinnede, dele historier og nyte den unike festivalatmosfæren.

Next Section
Foto: Vemund Grimstad og Trond Blindheim

Beatlesfestivalen 2024

Fullspekket program

Uansett om du er en diehard-fan eller bare liker vanvittig god musikk, har Beatlesfestivalen noe for deg!
  1. 14.00 - 15.00

    Vorspiel

    Helge Haugland
    Amundsen Bar

  2. 15.00 - 15.30

    Velkommen

    Trond Moberg • Atle Nielsen
    Amundsen Bar

  3. 15.30 - 16.15

    Kommer senere

    ?
    Terminus Hall

  4. 16.15 - 17.15

    Underholdning

    Helge Haugland
    Amundsen Bar

  5. 17.15 - 18.00

    Bli med til Pauls gård i Skottland

    Audun Molde
    Terminus Hall

    De fleste fans vet at Paul har en avsidesliggende gård i Skottland, hvor han oppholdt seg mye på 70- og 80-tallet. Men hvor mange har vært der selv? Audun Molde forteller om hva som skjedde da han dro på pilegrimsferd til Kintyre for å gå i Paul og Lindas fotspor.

  6. 18.00 - 19.30

    Middag

    Fredagsbuffé
    Brasseriet

  7. 20.00 - 20.15

    Talentjakten - Opportunity Knocks

    Atle Nielsen
    Terminus Hall

  8. 20.15 - 21.00

    Opportunity Knocks

    Talenter • Nowhere Men
    Terminus Hall

  9. 21.00 - 21.15

    Pause

    Terminus Hall

  10. 21.15 - 22.15

    Vinner av talentjakten opptrer med Nowhere Men

    Vinner Talentjakten • Nowhere Men
    Terminus Hall

  11. 22.15 - 23.00

    1964: A Hard Day's Night

    Nowhere Men
    Terminus Hall

  12. 23.00 - 23.45

    Underholdning

    Helge Haugland
    Amundsen Bar

  13. 23.45 - 01.30

    Nachspiel

    Nowhere Men with a little help from their friends
    Terminus Hall

  14. 15.30 - 20.00

    Platemarked & Salgsboder

    Foaje Terminus Hall

  1. 10.00 - 10.15

    Hva vil dagen bringe?

    Atle Nielsen
    Terminus Hall

  2. 10.15 - 11.15

    Beatlesåret 1964: En ny verdensorden innledes

    Dag Inge Fjeld
    Terminus Hall

  3. 11.15 - 11.30

    Pause

    Terminus Hall

  4. 11.30 - 12.30

    Snakker The Beatles til "jente 23 år" i 2024?

    Jenny Syse
    Terminus Hall

  5. 12.30 - 13.40

    Lunsj

    Lunsjbuffét
    Brasseriet

  6. 13.40 - 14.40

    Hør hvordan George brukte favoritt-akkorden sin

    Audun Molde
    Terminus Hall

    Bli med på et musikalsk dypdykk inn i George Harrisons låtskriver-verden! Audun Molde har skrevet blant annet «POP. En historie» og «Akkordboka», og jobber til daglig med utdanning av låtskrivere, produsenter og musikere. Han holdt dette foredraget på Liverpool Hope University sitt internasjonale Beatles-symposium i mars 2023, og nå er det Beatlesfestivalen sin tur.
  7. 14.40 - 14.55

    Pause

    Terminus Hall

  8. 14.55 - 15.55

    Listomania-debatten 2003-2020 revisited

    Thorstein Selvik
    Terminus Hall

  9. 16.00 - 17.00

    Ask Freda • Freda Kelly

    Are Stegane
    Terminus Hall

  10. 17.00 - 17.15

    Pause

    Terminus Hall

  11. 17.15 - 18.15

    BeatlesQuiz

    Atle Nielsen
    Amundsen Bar

  12. 18.15 - 18.30

    Pause

    Amundsen Bar

  13. 18.30 - 20.00

    Middag

    Festivalmiddag
    Brasseriet

  14. 20.00 - 20.45

    The Beatles: 1967 - 1970

    Nowhere Men
    Terminus Hall

  15. 20.45 - 21.00

    Pause

    Terminus Hall

  16. 21.00 - 21.45

    HELP

    Første sett
    Terminus Hall

  17. 21.45 - 22.00

    Pause

    Terminus Hall

  18. 22.00 - 22.45

    HELP

    Andre sett
    Terminus Hall

  19. 22.45 - 23.15

    Underholdning

    Helge Haugland
    Amundsen Bar

  20. 23.15 - 01.15

    Nachspiel

    Nowhere Men with a little help from their friends
    Terminus Hall

  21. 10.00 - 20.00

    Platemarked & Salgsboder

    Foaje Terminus Hall

Er du klar for å bli med på årets festival?

Ikke nøl. Du vil bare angre når det er utsolgt!