Om Beatlesfestivalen

Fra møtet der Beatlesfestivalens styre ble konstituert.

Kontaktpersoner for Beatlesfestivalen 2023:

Styreleder: Dag Inge Fjeld
epost: dag-inge@beatlesfestivalen.no

Festivalsjef: Trond Moberg
epost: trond@beatlesfestivalen.no
Telefon: (+47) 90 19 03 03

Nettredaktør: Roger Stormo
epost: roger@beatlesfestivalen.no

Vertinne: Mette Iren Tangedal Cancemi
epost: mette@tangedal.no
SMS: (+47) 47 61 34 65

Tidligere festivaler:

Eivind Rølles var en av initiativtagerne til Beatlesfestivalen da den startet opp i 2006.

Beatlesfestivalen startet på Beitostølen i 2006. Festivalsjef var Terje Steinsrud, og han hadde fått med seg musikeren Eivind Rølles og hans hobbyband The Fabulous Couldhavebeens. Tredjemann var Roger Stormo fra den norske Beatlesklubben Norwegian Wood.

Festivalen var en suksess og ble et årvisst arrangement på Beitostølen i mange år fremover.

Blant norske artister som har opptrådt på Beatlesfestivalen opp igjennom årene kan vi nevne Tor Endresen, Viggo Sandvik, Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Trond Granlund og Difference.

Også tidsvitner fra kretsen rundt The Beatles har gjestet festivalen, slik som fanklubbsekretær Freda Kelly og NEMS- og senere Apple-ansatt Tony Bramwell.

Andre foredragsholdere har vært Eirik Wangberg som var lydtekniker på McCartneys «Ram» album, svenske Staffan Olander som har samarbeidet mye med Beatlesprodusent George Martin og Ringo Starr, Hans-Olof Gottfridsson som har skrevet boken om Beatles i Hamburg, kunstner Jeff Cummins og den kjente Beatles-forfatteren Mark Lewisohn.

Flere internasjonale band har også gjestet Beatlesfestivalen opp gjennom årene, blant andre Pete Best Band, The Shakers, Hamburg Beat og Help!  I tillegg har flere norske tribute-band deltatt, de mest kjente blant disse er The Fabulous Couldhavebeens, Det Betales, Masters of the Past og The Norwegian Beatles, begge med god erfaring fra Beatlesfestivaler verden over. Bergensbandet Revolver er også blant dem som har spilt på festivalen.

I de første årene var det også utstillinger på festivalen, f.eks. hadde vi en utstilling som kun dreide seg om Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, og en som hadde Beatlesfilmer som tema.

På Beitostølen hadde vi også filmprogram, hvor vi har vist aktuelle filmer og dokumentarer.