Program 2017

Program Beatlesfestivalen 2017.

Fredag

 • 18:00 Gary Owen & Brian spiller i Lobbybaren.
 • 18:00 Samlerhjørnet/Platemessen er åpen.
 • 19:00 Buffet
 • 21:30 Quiz i dansebaren – 1. runde, ved Finn Bjelke.
 • 22:15 Quiz i dansebaren – 2. runde og kåring av totalvinnere, ved Finn Bjelke.
 • 23:00 Gary Owen & Brian og Beatleskoret fra Drøbak spiller i dansebaren.
 • 02:00 Baren stenger.

Lørdag

 • 07:30 Frokost
 • 09:00-18:00 Samlerhjørnet/Platemessen er åpen.
 • 10:30 Foredrag: Brian Epstein. Mannen som banet vei for den kreative klasse. Og, som i august 1967 ble innhentet av de “svakheter” som bygget hans styrke, ved Dag Inge Fjeld.
 • 11:30 Foredrag: “Sgt. Pepper er og blir en milepæl”, ved Yan Friis.
 • 13:00 Foredrag: “Mitt liv som filmprodusent for The Beatles”, ved Tony Bramwell.
 • 14:00 Intro og filmfremvisning av “Magical Mystery Tour”, ved Roger Stormo.
 • 15:00 Beatleskoret fra Drøbak spiller/synger på Caféen.
 • 16:00 Quiz i Lobbybaren – Den litt vanskeligere BeatlesQuizen, ved Jon Vidar Bergan.
 • 17:30 Gary Owen & Brian spiller i Lobbybaren.
 • 18:30 Beatleskoret fra Drøbak har minikonsert i resepsjonen
 • 19:00 Middag.
 • 21:00 Dørene åpnes.
  • 21-21:30 Gary Owen & Brian varmer opp.
  • 21:30 “It Was 50 Years Ago Today” med bl.a. Tom Mathisen (som fortelleren), Trond Granlund som Billy Shears, Kim Wifladt, Eirikur Hauksson, Stian Joneid, Jonas Groth og bandet “Masters of the past” spiller alle Beatlessangene fra 1967.
 • 23:30 Retur til Lobbybaren. Gary Owen & Brian spiller.
 • 02:00 Baren stenger.

It Was 50 Years Ago Today

1967 er et av de mest spennende og produktive årene til The Beatles, og “It Was Fifty Years Ago Today”- serien er stolte av å presentere “Alt Fra The Beatles 1967”. Serien er produsert i samarbeid med Oslo Konserthus, og har til nå, år for år, framført samtlige sanger utgitt av The Beatles fram til 1967. Når prosjektet er ferdig i 2019/2020, vil publikum ha hørt alle låtene The Beatles ga ut.

Vi er stolte over å presentere “Alt Fra The Beatles – 1967” og i forestillingen vil publikum bli ledet gjennom av selveste “fortelleren” Tom Mathisen, og vår “Billy Shears” Trond Granlund. En meget solid vokalrekke med Kim Wifladt, Eirikur Hauksson, Stian Joneid og Jonas Groth løfter det hele til full Beatles-stemning med de riktige harmonistemmene fra originalinnspillingene. Og bandet “Masters Of The Past” leverer energi og arrangement med full respekt for originalinspillingene.

It-Was-50-Years-Ago-Today

1967 er kjent som “Summer of Love”, og Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band er lydsporet. Albumet kommer som et sjokk på musikkverdenen. Låtene, lyden, coveret, og tekstene, bringer pop og rock over terskelen fra å være lett underholdning til å bli samtidskunst. Beatlemania er definitivt over. The Beatles har sluttet å turnere, og konsentrerer seg om å utforske hva de kan få til i studio. Håret et lengre, bartene gror, og psykedeliske stoffer og nyskapende musikk preger året. Det første hintet og en liten forsmak kommer tidlig på året med singelen “Penny Lane/Strawberry Fields Forever”. Så kommer albumet “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” på forsommeren og forandrer alt. Litt senere på sommeren spiller The Beatles på TV for nok et rekordstort publikum. Over 400 millioner TV-seere så bandet spille sin ferske låt “All You Need Is Love” i verdens første live satelittsending. Senere på året kom også filmen og den doble EP’en “Magical Mystery Tour” med flere klassiske perler og den surrealistiske “I Am The Walrus”.

Dette er ikke et “tribute band” som driver med “look alike”, eller “sound alike” Beatles-show”, men en storproduksjon laget av Beatles-nerder i samarbeid med Oslo Konserthus. Med en håndplukket besetning i alle ledd ønsker vi å gi dere de beste Beatles forestillingene vi er i stand til å levere.

“We assure the public our production will be second to none”

-A splendid time is guaranteed for all!

Masters Of The Past AS, 2017

Gary Owen

Vi lar Gary selv fortelle: Jeg ble født, og vokste opp, i New York City. Musikk og humor har alltid fantes i min verden. Mine foreldre var glad i alle typer god musikk. I min oppvekst var toner fra The Boston Pops, Scott Joplin eller Bing Crosby en selvfølge på en lørdags ettermiddag. Mine brødre og jeg har The Beatles som vårt favoritt band.

En maidag i 1983, tenkte jeg, “Jeg tror jeg vil lære å spille gitar”. Så gjorde jeg dèt. Etter å ha tatt gitartimer i mindre enn èn måned, måtte jeg innse, at jeg lærte mye mer av å spille med Beatlesplatene mine. Det ble en vane å gjøre nettopp det etter skoletid. Jeg lukket døren til rommet mitt, og lærte meg selv å spille den ene Beatleslåten etter den andre. Mine stakkars naboer!

I årene som fulgte, innså jeg at muligheten for at min drøm om å bli musiker på heltid, kanskje kunne bli oppfylt. En dag i 1991, gikk jeg for å se en solo opptreden av en musiker kalt Will Hoppey. Jeg tenkte; “Jøss! Det ser gøy ut! Dèt vil jeg prøve!” Så gjorde jeg dèt. Og jeg har ikke sett tilbake siden. I mesteparten av nittiårene opptrådte jeg som soloartist; vokalist og med tolvstrengs aukustisk gitar.

Jeg spilte i lokale puber i New York, New Jersey og i Pennsylvania. De fleste låter jeg fremfører er sanger er fra seksti- og syttitallet, fra mine barndomsår. I februar 2000 fikk jeg et tilbud om å spille i Scandinavia. Det var skremmende å skulle gjøre dette alene, men det viste seg å være det beste jeg kunne ha gjort. Siden da, har jeg reist og jobbet i Scandinavia og Europa ti ganger. Det var fantastisk å besøke de forskjellige landene, Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Italia, Frankrike, Østerike, Polen, England og Holland.

Tony Bramwell

Beatlesfestivalen har for andre gang invitert Tony Bramwell til fjells. Han var dypt involvert i The Beatles hele veien gjennom deres karriere, fra Liverpool til de splittet opp gruppen i 1970 – han er kanskje den enste gjenlevende som var med hele veien.

I år er det femtiårsjubileum for TV-filmen Magical Mystery Tour, og vi kommer til å vise denne på festivalen, samt snakke med Tony om denne filmen og andre filmer han produserte for Beatles. Tony var produsent for de Beatlesfilmene gruppen selv sto for via selskapene Subafilms og Apple Films – fra enkle musikkvideoer via Shea Stadium og Magical Mystery Tour til de senere musikkvideoene i farger. Tony har også en tilknytning til Norge – han var i flere år sammen med den norske modellen og skuespillerinnen Julie Ege.

Utdrag fra Tony Bramwells egen hjemmeside…

“Tony Bramwell grew up in Liverpool with Beatles George, Paul, and John. His life became intertwined with The Beatles, first working for Brian Epstein at N.E.M.S. and then for The Beatles at Apple, heading Apple Films, then later as the CEO of Apple Records. After the Beatles split, he became the United Kingdom’s first independent record promoter, representing artists including Bruce Springsteen and coordinating and promoting music for films including Harry Saltzmann’s James Bonds (including Paul McCartney’s Live and Let Die) and Chariots of Fire, Dirty Dancing, and Ghost. He released his memoir on the Fab Four called MAGICAL MYSTERY TOURS-MY LIFE WITH THE BEATLES, which has become one of the most popular books amongst all fans and followers. Tony Bramwell is “The Authority” of All things Beatles, and much more.”

Finn Bjelke & Yan Friis

Disse herrene er kjent fra radioprogrammene “Herreavdelingen” og “Herreavdelingens Platesjappe”. Finn Bjelke er ansatt i NRK og leder og deltar i flere radioprogrammer, og har også jobbet noe for TV. Han har også skrevet en del bøker, noen av disse er Quiz-bøker, og han har i en årrekke ledet radioens “Pop-Quiz”. På festivalen er det sin rolle som quizmaster han vil dra veksel på.

Yan Friis var i mange år plateanmelder, bl.a. i Arbeiderbladet og ungdomsbladet Det Nye, den gangen dette bladet fokuserte mer på å være et ungdomsblad enn et rent kvinneblad. Han jobber nå i Vi Menn. Friis er Beatlesfan og ekspert, og han har utgitt boken “Beatles og jeg”, hvor han vever sammen sin egen oppvekst med de forskjellige plateutgivelsene med Beatles som kom ut i denne perioden. Han jobber for NRK som frilanser.

Jon Vidar Bergan

Jon Vidar Bergan, rockorakel, forfatter, plateanmelder og quismaster er fagansvarlig for «pop og rock» i Store norske leksikon. Han var deltaker på det norske popquizlaget i den nordiske tv-serien Pickup fra 1997, arrangerte popquiz i Drammen i perioden 2004–09 og i Hokksund i perioden 2007–11. Han har vært plateanmelder i flere tidsskrift, blant annet Drammens Tidende, Musikknyheter.no, Faro Journalen, Natt & Dag, Fan Fanzine og Live City.

jon-vidar-bergan-1080

I 2006 utgav han Store rock- og popleksikon på Kunnskapsforlaget. Denne solgte i 9000 eksemplarer og er utsolgt. Han er også redaktør for 2013-utgaven av Jan Eggums Norsk pop og rockleksikon.

Jon Vidar kommer til festivalem med “Den litt vanskeligere BeatlesQuizen”. Blir du den eneste som får full pott på denne quizen? Vi stiller med hemmelig premie til vinner.

Samlerhjørnet/Platemesse – Ola Furu, med flere…

Storsamlerne Ola Furu, Geir Verket, Knut Uller og Birger Haug stiller ut sjeldne godbiter. Tony Bramwell vil også være til stede og svarer gjerne på spørsmål.

Ola har sin egen plateutstilling, for de som vil bla og studere litt nærmere sjeldne utgaver av Beatlesplater. Det gir ikke alltid mening å se 70 LP-plater som tilsynelatende er helt like, men som er forskjellige i små detaljer, og hvor det ene eksemplaret kan ha en seks-sifret markedsverdi. Ola selger også noen av sine objekter, og tar imot bytte – så ta med dine dubletter! Han gir deg også en uformell verdivurdering om du har plater du er usikker på verdien på.

Ole Morten Fossli kommer i år som i fjor til å selge sjeldne og mer vanlige Beatles og soloplater. Finn Bjelke vil også ta med seg Beatles promo-ting for salg, samt noen vinylbokser med andre artister. Og i år har quizmaster og forfatter av “Store rock- og popleksikon”, Jon Vidar Bergan, meldt seg på. Han kommer med et spennende utvalg skiver til Beatlesfestivalen.

Har du lyst til å bli enda bedre kjent med Ola, og hans jakt på sjeldne Beatlesplater, ta en titt på dette intervjuet med oa.no

Ola Furu

Beatleskoret fra Drøbak

Beatleskoret fra Drøbak synger pop og rock fra 50-60 tallet og frem til i dag. De synger mye Beatles, og deres dirigent Alexander Adrian lager morsomme arrangementer på kjente Beatleslåter.
Alexander er en kunnskapsrik og entusiastisk Beatlesfan som er et oppkomme av musikkglede og morsomme anekdoter.

Beatleskoret fra Drøbak sitt motto er “Rytme, glede og energi”, og de gleder seg til Beatlesfestivalen på Beitostølen, der det nok blir mye påfyll av alle tre!