Joe Flannery – RIP

1931 – 2019

JOE FLANNERY, for noen kjent som selveste «Mr. Liverpool», har også blitt beskrevet som “den hemmelige Beatles-forbindelsen”. Som tidligere forretnings- og samarbeidspartner til Brian Epstein, ble han på begynnelsen av 60- tallet en integrert del av The Beatles’ management-team og organisasjonen NEMS, under starten av gruppens berømmelse.

Hans bok STANDING IN THE WINGS var Flannerys egen redegjørelse av denne fascinerende tiden, en periode som inkluderte den kontroversielle oppsigelsen av Pete Best fra bandet, Brian Epsteins ulykkelige privatliv, samt betydningen av miljøet rundt Star Club i Hamburg. Boken er ikke bare en selvbiografi, da den også vurderer farene og fallgruvene i musikkbransjen på tiden ofte kalt «the swinging sixties».

Da vi først traff Joe i 2015, ble vi slått i bakken over hans evne til å formidle sin egen historie. Også det faktum at det stadig var mulig å få høre «nye» fortellinger om The Beatles, som for oss var fullstendig ukjente. Dette hadde blitt en høytidsstund for alle Beatlesfans.

Det er med stor sorg vi ser at selveste Mr. Liverpool, vår hedersgjest (og venn) Joe Flannery, har gått bort i en alder av 87 år. Visst hadde han et langt og rikt liv, men allikevel kom dette som et sjokk på oss i dag, 28. mars 2019, da vi fikk vite at Joe gikk bort i går.

Det var Tom Kristensens kone, Brit, som tilfeldigvis kom i prat med denne tidligere NEMS-ansatte, i august 2015. Slik utviklet det seg vennskap og et slags bånd til Norge, som han alltid hadde ønsket å besøke.

Festivalsjef Terje Steinsrud ble oppringt av Joe for bare kort tid siden, og da uttrykte han sin begeistring over festivalen og gledet seg stort til å komme til Norge og Beitostølen.

Vi som har kjent gentleman Joe Flannery i noen korte år, vet hvilket tap dette er for den stadig minkende Beatles-familien. Arrangementskomiteen husker også den hjertelige varmen vi ble tatt i mot med, da vi sist traff Flannery i Liverpool, august 2018.

Vi lyser fred over den gamle hederspasjaens minne. Step lightly, Sir Joe!