Jeff Cummins

Omslagsdesigner JEFF CUMMINS med sin bakgrunn fra Hipgnosis, jobbet først med Paul McCartney og Wings i 1976, og da med utformingen av cover og plakat til den klassiske, triple live-mastodonten Wings Over America, samt promo-materiale til singelen Maybe I`m Amazed fra januar 1977. Senere ble det omslag til flere klassiske Paul-singler og den mystiske, orkestrerte LP-en Thrillington, utgitt sommeren `77.

Parallelt med oppdragene for Macca gjorde Cummins også klassiske plateomslag for artister så ulike som Eric Clapton, Moody Blues, Elvis Presley, Alan White (Plastic Ono Band og Yes), Queens Roger Taylor, Elvis Costello, Nick Lowe, Ritchie Blackmores Rainbow, Graham Bonnet, Ted Nugent og David Coverdales Whitesnake.

For de av oss som husker de iøynefallende, kostbare notebøkene på 70 og 80-tallet, har Jeffs kunst prydet bokomslagene til storheter som Paul Simon, Cat Stevens, Rolling Stones, Pete Townshend, Rick Wakeman, Blondie og Adam and the Ants. Er du en iherdig bok/platesamler med variert smak, bør du sjekke hyllene dine sporenstreks. Du finner helt sikkert en eller annen utgivelse som Jeff Cummins har designet. I tillegg ble også Jeffs arbeider ofte brukt som kinoplakater og annen film-memorabilia.

Det blir spennende å se hva denne finfine pop-kunstneren har med seg til Beitostølen, både til sin særutstilling, og som salgsvarer på markedsdagen i Beitohallen. Vi gleder oss, Jeff!