Her skjer det

Det er på Beitostølen og Radisson Blu Mountain Resort det skjer. Her arrangeres Beatlesfestivalen for 12. år på rad, og trekker alt fra blodfans til folk som bare liker The Beatles og andre som bare vil ut og danse og ha det gøy. På Bealesfestivalen kommer de i alle aldre og fasonger, fra øst og vest, fra nord og sør. Vi kan også legge til at den årlige Dylanfestivalen også arrangeres her i mai.

Festivalen må kunne sies å være kompakt. Det meste pleier å skje rundt hotellet som ligger sentralt plassert på Beitostølen.

Dansebaren/Nattklubben

Dansebaren/Nattklubben i underetasjen på Radisson Blu har plass til over 400 mennesker, stort dansegulv og showscene. Dansebaren er stedet hvor de mer intime konsertene holdes. I år får vi selveste Finn Bjelke som DJ. Han kommer til å spille blandet musikk fra 60- og 70-tallet. Men før det kjører han pop quiz fra med spørsmål fra perioden 1962 til 1970. Det er mulig Yan Friis ikke klarer å sitte stille.

tor-endresen-og-the-help-beitohallen

Restauranten

I restauranten på hotellet er det god stemning og god mat. Her spiser både artister, foredragsholdere og gjester. Og stemningen er som maten og drikken, alltid god!  Man serverer en fast 3-retters meny til middag hver dag. Men det er mulighet for å bestille bare hovedrett, hovedrett og dessert, forrett og hovedrett eller for den saks skyld, bare forrett eller bare dessert. Videre serveres det en super smørbrødmeny, hvor det også er en salat, i tidsrommet kl.10.00 – 22.00. Denne kan fåes både i spisesal, restaurant, bar og som romservering.

Tony Bramwel holder foredrag på Beatlesfestivalen

Lobbyen

Når du glir inn i hotellets lobby er det som å komme “hjem”. Her er det alltid fyr på peisen. Lenestolene er dype, og stemningen er høy. I år som i fjor vil Ola Furu, og Ole Morten Fossli stille ut og selge plater. Her har du virkelig sjansen til å sikre deg noen godbiter. Nytt i år er at Ola også vil hjelpe deg å vurdere dine Beatles-platers verdi, angivelse av versjon pressing o.l. Det er bare å ta med seg sine klenodier til Beitostølen.

Lobbybaren

Lobbybaren er stedet for vorspiel, quiz og nachspiel. Her finner du Gary Owen, den levende Beatles-jukeboxen fra New York som har spilt på Beitostølen flere år. Her kjører Finn Bjelke sine intrikate Beatles Quiz, og Yan Friis, hans Paul McCartney fra Herreavdelingen, er aldri langt unna. Savner du noen, er det bare å stikke innom. Her er det god stemning under hele festivalen.

Hamburg Beat i Dansebaren på Beatlesfestivalen

Beitohallen

Beitohallen er det store lokalet for artistene som topper plakaten. Her åpnes det opp egen bar, de runde bankettbordene dekkes med hvite duker, lyset senkes og den gode stemningen fyller lokalet. Når It Was 50 Years Ago Today slår an de første tonene, er det lov til å lette på foten og svinge seg i takten. Her kommer folk for å danse, klappe takten og synge med! Yeah yeah yeah…

Konferanserom

Det er egentlig ikke så mye å si om konferanserommene på hotellet, utenom at de har alt man trenger av audio, video og andre konferansefasiliteter. Her kjører vi foredrag, filmfremvisning, paneldebatter, med mer. Her har blant andre Pete Best fortalt om sitt liv, og Yan Friis har moret oss med med foredrag som ”Beatles og humor – også verdens morsomste band”.

Beitostølen er et tettsted og turistsenter i Øystre Slidre kommune i Oppland. Tettstedet ligger 900 meter over havet og var opprinnelig ei setergrend. I moderne tid er det er det flere hoteller her og stor hyttebebyggelse, i tillegg til butikker, restauranter og andre servicetilbud. Beitostølen er kjent som vintersportssted med alpinbakker både ved Beitostølen sentrum og i Raudalen, samt langrennsløyper på totalt 320 kilometer. Men Beitostølen har fire fengende årstider, som alle er sjarmerende på sitt vis.

På høsten kan man oppleve alle de fine fargene som hører årstiden til, og det er like mye å oppleve enten man foretrekker turer i fjell eller skog, eller kanskje heller alle de moderne fasilitetene som høyfjellshotellene har å tilby. I høstsesongen arrangeres Dylanfestival og Beatlesfestival. Området er ypperlig for barnefamilier, ettersom alt ligger innen gangavstand på samme område.

Fra 2004 har sesongåpningen i langrenn, tidvis med status som verdenscuprenn, blitt arrangert her, samt tidlig løp i skiskyting. I november hvert år arrangerer Øystre Slidre IL Beitosprinten.

På grunn av den nære beliggenheten til Jotunheimen er Beitostølen blant de mest snøsikre vintersportstedene i Europa. Skisesongen strekker seg normalt fra november til april, og mange av arrangørene av verdenscup eller norgescup i langrenn, kombinert og skiskyting har Beitostølen som reservearena dersom opprinnelig arrangørsted opplever snømangel. Her ligger Beitostølen Helsesportsenter, en rehabiliteringsinstitusjon for funksjonshemmede. Ridderrennet, et skirenn for funksjonshemmede, avholdes på Beitostølen hvert år.