Eirik Wangberg

Plateprodusent og forfatter EIRIK «The Norwegian» WANGBERG var 16-åringen fra Vinderen i Oslo som besøkte London og EMI Studios i Abbey Road, allerede i 1960. Hele to år før The Beatles spilte inn debutsingelen Love Me Do i samme studio. Det har blitt en meget lang og forunderlig reise, med en stjernespekket CV som savner sidestykke i norsk musikkbransje. Odysseen startet i 1944, i Herefordshire i England, via Oslo vest før den gikk videre til Hollywood og et mye omtalt samarbeid med Paul og Linda McCartney.

På Beitostølen i høst vil Eirik Wangberg fortelle om sitt liv blant rocken og popens superstjerner, med saftige anekdoter om Beach Boys` skrinlagte LP SMiLE, Monterey Pop Festival, Charles Manson, Mama Cass, Papa John, Lou Adler, MONO-utgaven av RAM og den supersjeldne promoplaten Brung To Ewe.

Selvfølgelig skal vi også dissekere begge sider av McCartneys mesterverk RAM, spor for spor, i felleskap med mannen som i sin tid redigerte albumet for Paul.

Nå er legenden Eirik Wangberg endelig bokaktuell med selvbiografien Mitt Liv Blant Stjerner. Dette er en gjest vi på Beitostølen har ønsket oss lenge. Velkommen hjem, Eirik!